skip to Main Content

Få foretaget et el-tjek

Har I helt styr på de forskellige el-installationer i jeres bolig? Hvis svaret er nej, vil det være en god idé at få foretaget et el-tjek.

Med et el-tjek fra El-Partner, sikrer i jer selv, at  der ikke er nogle ulovlige installationer i jeres bolig, som eventuelt kan udgøre stød- eller brandfare.

Bor du i andelsforening og skal du sælge din andel? Så vær desuden opmærksom på, at nogle andelsforeninger vil kræve et el-tjek inden udflytning. Her kan vi også hjælpe.

Tilbud til privatTilbud til erhverv

Sådan foregår et el-eftersyn

Når vi udfører et el-eftersyn, gennemgår vi samtlige el-installationer i hjemmet. Dette gør vi for at sikre, at alle installationer er udført på lovlig vis. Vi kigger nøje efter, om alle el-installationer lever op til Sikkerhedsstyrelsens krav. Alle vores observationer bliver noteret i en el-installationsrapport. I modtager dermed et samlet overblik over jeres installationer samt en liste med eventuelle fejl og mangler, som bør udbedres.

Når rapporten er færdig, er det op til jer, om I vil udbedre de punkter som vi eventuelt har noteret. Ønsker I hjælp til dette, står vi naturligvis til rådighed.

El-eftersyn-ved-salg-af-bolig

El-tjek ved salg af andel

Står I og skal sælge jeres andelsbolig, så kan et el-tjek være yderst relevant. Hos mange andelsforeninger er det nemlig et krav til andelshaverne, at el-tjek bliver lavet, inden andelen overdrages til en ny ejer.

Oftest er det nemlig andelshaverens eget ansvar, at alle el-installationer virker og er lovlige. Hvis en ny andelshaver finder en fejl i el-systemet kort efter indflytning, kan andelsforeningen i nogen tilfælde ende med at skulle udbedre skaden for egen regning.

Husk dog, at en el-installationsrapport kun er gældende i et år. Det betyder, at hvis din andel er til salg i over et år, skal der foretages et nyt el-tjek.

El-tjek ved køb af bolig

Når du skal ud og købe bolig, så sørg for at der er styr på el-installationsrapporten, inden du underskriver købsaftalen. El-installationsrapporten giver dig indsigt i, om alle el-installationer er skruet ordentligt sammen.

Hvis de ikke er det, kan du ofte forlange, at sælger udbedrer disse. På den måde undgår du nogen ubehagelige overraskelser i form af ekstra omkostninger til el. Samtidig sikrer du også, at el-installationerne ikke udgør fare for stød eller brand i boligen.  

Følgende punkter gennemgår vi ved et el-eftersyn

Herunder har du et overblik over, hvilke områder du typisk kan forvente, at vi gennemgår ved et el-eftersyn:

El-tavler: Vi sikrer os, at el-tavler er installeret korrekt og at alt virker som det skal.

Gennemgang af el-installationer: Vi går alle el-installationer nøje igennem for at sikre os, at der ikke er nogle ulovlige el-installationer som kan skabe problemer.

Stikkontakter: Vi tjekker op på, om alle stik og kontakter er monteret og installeret korrekt.

HPFI-relæ: Vi gennemgår hvorvidt HPFI-relæ overholder alle de gældende regler fra Sikkerhedsstyrelsen.

Skal vi hjælpe?

Hos El-Partner sidder vi klar til at rådgive dig i, hvorvidt du har brug for et el-tjek. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig, inden du beslutter dig for, om vi skal hjælpe. Du er velkommen til at give os et kald på telefon: 20 45 22 17 eller 53 76 39 39. Alternativt kan du sende en mail til kontakt@el-partner.dk.

Back To Top