skip to Main Content

Skift til gulvvarme

Flere og flere drømmer om at fjerne de gamle radiatorer i boligen og i stedet rykke varmekilden ned under gulvbrædderne. Det forstår vi godt! Gulvvarme installationer skjuler helt og aldeles din varmekilde og bidrager dermed til et æstetisk rent udtryk.

Det er desuden yderst fordelagtigt at installere gulvvarme i vådrum, da det udtørrer vand og damp på gulvet. Det bidrager til mindre fugt og nedsætter risikoen for fugtskader.

Overvejer du at installere gulvvarme i din ejendom? Så kontakt os endelig for en uforpligtende snak. Du kan enten udfylde kontaktformularen her på siden, men du er også  velkommen til at give os et kald på telefon: 20 45 22 17 / 53 67 39 39.

Tilbud til privatTilbud til erhverv

Find den rette gulvvarme installation til din bolig

Der findes to forskellige metoder til installation af gulvvarme. Gulvvarme kan nemlig både drives af el eller være vandbåret. Naturligvis er der fordele og ulemper ved begge typer af installationer og dem vil vi gennemgå herunder. Du skal desuden tænke over, hvilken type gulv, din installation skal ligge under.

El-gulvvarme

Ved el-gulvvarme benytter man enten ledningsnet eller kabler, som klæbes fast på den rå gulvflade. herefter lægges der fliser eller gulv ovenpå. Denne type gulvvarme installation er super smart, da den også kan sættes fast på spånplader eller et gammel trægulv.

Derfor er el-løsningen på din gulvvarme installation et fordelagtigt valg ved mindre renoveringer, hvor hele gulvet ikke nødvendigvis skal rives op. En anden fordel er, at denne løsning kan installeres således at den fungerer med timer termostat, som tænder og slukker efter en forudbestemt tidsindstilling.

Vandbåret gulvvarme

Vandbåret gulvvarme er noget mere kompliceret at anlægge. Til gengæld koster det, som tommelfingerregel kun en tredjedel af, hvad el-gulvvarme koster i drift. Denne løsning kobles blot på den allerede tilgængelige varmeanlæg.

En vandbaseret gulvvarme installation er derimod meget dyrere at anlægge. Det skyldes, at man her er nødsaget til at rive det gamle gulv op, for at udføre gulvvarme installationen.

Gulvvarme installation under trægulv

Gulvvarme er ikke kun optimalt i rum med beton- og klinkegulv. Installationen kan derimod udnyttes i hele boligen ─ også under trægulv. Der er flere fordele ved at installere gulvvarme under trægulv.

Trægulv varmes blandt andet hurtigere op end betongulv. Af samme grund bør du derfor altid forhøre dig med producenten af gulvet, da ikke al trægulv har godt af at være placeret ovenpå en gulvvarme installation.

Gulvvarme installation under klinker og beton

Gulvvarme på badeværelse og i kældre-arealer er kun blevet mere og mere populært med tiden. Et varmt badeværelsesgulv er først og fremmest det rene luksus en kold vintermorgen.

Derudover er gulvvarme i vådrum utroligt praktisk, da det udtørrer fugt og reducerer chancen for eksempelvis skimmelsvamp.

Hvad koster det at installere gulvvarme?

Prisen på din gulvvarme installation afhænger af flere parametre. Først og fremmest hænger prisen naturligvis samme med, hvor stort et areal du skal have installeret gulvvarme i. Dernæst har det stor indvirkning på prisen, hvis dit gamle gulv skal rives op før gulvvarmen kan anlægges. Det er eksempelvis tilfældet, hvis du ønsker vandbåret gulvvarme, som dog er billigere at benytte.

Har du brug for hjælp?

Hos El-Partner sidder vi klar til at give dig den rette rådgivning i forbindelse med gulvvarme installation. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig, inden du beslutter dig for hvilken type gulvvarme, du ønsker. Du er velkommen til at give os et kald på telefon: 20 45 22 17 eller 53 76 39 39. Alternativt kan du sende en mail til kontakt@el-partner.dk.

Back To Top