skip to Main Content

Udskiftning af eltavle

En eltavle er hjemmets knudepunkt for al den strøm, som vi dagligt gør brug af. Ethvert hjem har selvskreven et utal af elektroniske apparater, som alle har en vigtig virke. Modernisering af elektronik hænder ofte. Derfor vil en eltavle med tiden også kræve forbedringer.

Skal du have udskiftet din nuværende eltavle? Eller ønsker du et tjek på, hvorvidt din eltavle overholder de lovkrav, som der stilles til eltavler i dag? Så kontakt El-Partner i dag via vores kontaktformular eller ring til os på 20 45 22 17 / 53 76 39 39.

Tilbud til privatTilbud til erhverv

Derfor bør du udskifte din eltavle

Der er ikke bare én, men faktisk mange grunde til, at du bør overveje udskiftning af din nuværende eltavle. Størst af dem alle er, at din eltavle med stor sandsynlighed kan være ulovlig, hvis ikke denne er udskiftet inden for nyere tid. Det skyldes, at gamle eltavler kører med HFI-relæ, hvor nyere eltavler har et HPFI-relæ. Læs herunder om, hvorfor du blandt andet bør få udskiftet din el-tavle.

Vi Kan Hjælpe Dig Med Udskiftning Af Eltavle

Ustabil strømforsyning

Oplever du fra tid til anden, at strømmen går i dit hjem? Måske sker dette særligt i situationer, hvor du bruger flere elektriske apparater samtidig. Hvis dette er tilfældet, er der tale om ustabil strømforsyning. Dette er en fejl som ofte ses på eltavler opsat mellem år 1940-1980. Fejlmontering ligger gerne til grunde for ustabil strømforsyning, og lader man dette stå til, kan det ødelægge de tilsluttede apparater.

Risiko for brand- og stødulykker

Hvis din el-tavle ikke er tidssvarende, udgør den en stor risiko for brand og stødulykker. Det skyldes, at ældre eltavler er udstyret med HFI-relæ og ikke de nyere HPFI-relæ. Derfor slås strømmen ikke altid fra ved fejludsving og det er selvsagt risikabelt. Nyere eltavler er desuden udstyret med transient-beskyttelse, som beskytter dine el-installationer mod udefrakommende overspænding.

Automatsikringer frem for manuel udskiftning

Uanset udskiftning af din eltavle eller ej, så kan det nok ikke undgås, at der engang imellem springer en sikring. I gamle eltavler skal man ofte udskifte disse sikringer manuelt. Nyere eltavler er udstyret med automatsikring. Hermed kan man slå strømmen til igen ved blot at tænde på knappen. Der er altså ingen fysisk udskiftning af sikringer.

Forskellen på HFI og HPFI

HFI- og HPFI-relæ er begge termer for fejlstrømsafbryderen — altså den funktion som gør, at strømmen slår fra, hvis der opstår strømfejl. Forskellen er P’et, som står for “pulserende”. Hvis din eltavle ikke er udstyret med et HPFI-relæ, vil fejlstrømsafbryderen altså ikke udløse i tilfælde af fejl med pulserende strøm. Dette er yderst farligt og utidssvarende, da pulserende strøm blandt andet opstår ved brug af hårde hvidevarer og computere 

Skal vi udskifte din eltavle?

Er din eltavle af ældre dato og trænger den dermed til at blive udskiftet? Så kan vi hos El-Partner hjælpe dig. Som autoriseret elektriker med over 15 års erfaring i branchen har vi alle kompetencerne til at løfte opgaven på bedste vis. El-Partner dækker hele Region Hovedstaden. Kontakt os i dag på 53 76 39 39 / 20 45 22 17 eller på mail: kontakt@el-partner.dk.

Back To Top