skip to Main Content

Udskiftning af eltavle

En eltavle, også kaldet en gruppetavle, er knudepunktet for al den strøm, vi dagligt gør brug af. Det er en kompleks installation, som kræver håndtering af en autoriseret elektriker. Hos El-Partner har vi den fornødne autorisation, hvorfor vi kan hjælpe dig med reparation, flytning eller udskiftning af din eltavle.

Vi har +10 års erfaring i branchen, reglerne sidder på rygraden og vi har altid et smil på læben, når vi rykker ud for at hjælpe dig. Har du en eltavle, der trænger til et regulært gennemtjek eller som skal fornyes eller rykkes? Så udfyld vores kontaktformular nu.

Vi udskifter eltavler
 • 10 års erfaring
 • Medlem af Byg Garanti
 • Uforpligtende tilbud

Hent vores prisliste her

  Hvad er prisen for en ny eltavle?

  At afmontere en gammel eltavle og installere en ny og mere moderne, som overholder alle gældende lovkrav, er ikke en særlig omfattende opgave. Hvis der er tale om en standard eltavle, som den vi finder i det private hjem, så tager det cirka en halv arbejdsdag at udføre opgaven. Skal du have skiftet en mere kompleks gruppetavle ud, som eksempelvis er centeret for dele af elektriciteten i en større erhvervsbygning, så kan arbejdstiden variere.

  Hos El-Partner tager vi 495 kr. For første arbejdstimer. Derefter følger et tillæg på 145 kr. Pr. Påbegyndt arbejdstime. Hertil kommer naturligvis materialer, kørsel og lovpligtig kvalitetssikring. Vi ønsker at være 100 % gennemsnitlig med vores priser, hvorfor du kan se overslag på alle priser her på siden. Disse er gældende for København og omegn. Du er dog altid velkommen til at indhente et uforpligtende tilbud fra os, uanset hvor du holder til.

  Hvorfor udskifte sin gamle eltavle?

  Der er rigtig mange – både i privat og erhversregi – som har ulovlige eltavler hængende, helt uden at vide det. At din eltavle altid bør overholde gældende lovkrav, er naturligvis den største og vigtigste grund til, hvorfor du bør foretage en udskiftning.

  Ustabil strømforsyning

  Et andet tydeligt tegn på, at eltavlen bør udskiftes er, hvis du fra tid til anden oplever strømsvigt. Går strømmen til kontorets lyskilder eksempelvis hvis du starter opvaskeren? Så er det tegn på ustabil strømforsyning, hvilket du kan komme til livs, ved at udskifte din eltavle. Fejlen ses ofte på gruppetavler opsat mellem år 1940 og 1980. Fejlmontering ligger gerne til grunde for ustabil strømforsyning, og lader man dette stå til, kan det ødelægge de tilsluttede apparater.

  Risiko for brand- og stødulykker

  Hvis el-tavlen ikke er tidssvarende, udgør den desuden en stor risiko for brand og stødulykker. Det skyldes, at ældre eltavler er udstyret med HFI-relæ og ikke de nyere HPFI-relæ. Derfor slås strømmen ikke altid fra ved fejludsving og det er selvsagt risikabelt. Nyere eltavler er desuden udstyret med transient-beskyttelse, som beskytter el-installationer mod udefrakommende overspænding.

  Skrift til automatsikringer

  De nye og mere moderne eltavler giver mindre arbejde for dig, hvis en sikring skulle springe. Ved gamle eltavler skal du manuelt udskifte en sikringen, når den svigter. Ved nye eltavler kan du nøjes med at tænde på en knap, før strømmen igen er slået til.

  Kontakt os

  Udfyld formularen herunder, og så vender vi tilbage inden for 1-2 hverdage.

   Tilbud til privatTilbud til erhverv

   Akut hjælp til din gruppetavle

   Ved fejlstrøms-afbrydelser eller andre kritiske situationer, hvor der er brug for en elektriker, er du velkommen til at ringe til vores elektriker døgnvagt. Dette er en service som vi tilbyder, i tilfælde hvor situationen er kritisk og opgaven ikke kan skydes til næste ledige hverdag. Vores akutlinje er både til hjælp for privatpersoner og erhvervsdrivende.

   Kan man flytte sin eltavle?

   I mange tilfælde kan det godt lade sig gøre, at flytte en eltavle fra et sted til et andet. Det skal naturligvis gøres af en autoriseret elektriker, hvilket vi er hos El-Partner. Når du planlægger at rykke din gruppetavlet, skal du huske at medregne plads rundt om eltavlen. Dine elinstallationers samlingspunkt skal nemlig altid være let tilgængelig, så strømmen let kan slås fra, hvis nødvendigt.

   Kender du forskellen på HFI og HPFI?

   Du er sikkert stødt på begge begreber i den søgning, du netop nu er i gang med. Men ved du egentlig hvad forskellen er? Og er du bekendt med, om din eltavle er udstyret med en HFI-afbryder eller HPFI-afbryder? Hvis ikke, så læs med her og find desuden ud af, hvorfor vi anbefaler dig at gå efter en eltavle med HPFI-afbryder.

   HFI- og HPFI-relæ er begge termer for fejlstrømsafbryderen — altså den funktion som gør, at systemet slår fra, hvis der opstår strømfejl. Forskellen er P’et, som står for “pulserende”. Hvis din eltavle ikke er udstyret med et HPFI-relæ, vil fejlstrømsafbryderen ikke udløse i tilfælde af fejl med pulserende strøm. Dette er yderst farligt og utidssvarende, da pulserende strøm eksempelvis opstår ved brug af hårde hvidevarer og computere.

   Lad os tage en uforpligtende snak

   Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med udskiftning eller flytning af din eltavle? Så kontakt os i dag. Vi kan være din højre hånd, uanset om der er tale om en eltavle i hjemmet eller en større gruppetavle på arbejdspladsen. Brug kontaktformularen her på siden, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Alternativt kan du give os et kald på telefon: 71 99 91 09. Vi ser frem til at høre fra dig.

   Mød din elektriker hos El-Partner

   Få uforpligtende tilbud her!

   Hos El-partner giver vi altid uforpligtende rådgivning og tilbud. Kontakt os via oplysningerne herunder, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.

   • 10 års erfaring
   • Medlem af Byg Garanti
   • Uforpligtende tilbud
   Back To Top