skip to Main Content

Installation af gulvvarme

Lad det være slut med fodkolde gulve og gamle, grimme raditorer. Med installation af gulvvarme sikre du en jævn fordeling af varme i rummet, mindre risiko for fugtskader og bedre mulighed for pladsudnyttelse.

Hos El-Partner har vi +10 år erfaring med installation af gulvvarme. Derfor er vi de helt rette at spørge til råds, hvis du overvejer denne markante forbedring af din ejendom. Der er nemlig en del at tage stilling til: Hvad koster gulvvarme? Skal installationen køre på vand eller el? Hvorfor ikke bare ligge gulvvarme selv? Læs om dette og meget mere her!

Installer gulvvarme i dit hjem

El-Partner er medlem af:

TEKNIQ - Installatørernes Organisation
  • 14 års erfaring
  • 24 timers svartid i hverdage
  • Uforpligtende tilbud

Hent vores prisliste her

    Hvad koster det at ligge gulvvarme?

    Der er mange faktorer, som spiller ind, når man skal estimere prisen for gulvvarme. Derfor kan vi først give et realistisk estimat, når vi har besøgt dig. Hos El-Partner installerer vi eldrevet gulvvarme, hvilket er en smule billigere end vanddrevet.

    Gulvvarme installation under enhver gulvtype

    Det er stort set uden betydning, hvilken type gulv du ønsker at have. Det vil (næsten) altid kunne lade sig gøre, at lægge gulvvarme under. I nogle tilfælde kan man installere gulvvarmen ovenpå dit nuværende gulv og derefter lægge et nyt gulv ovenpå. I andre tilfælde er man nødt til at bryde det eksisterende gulv op. Spørg os gerne til råds, så hjælper vi dig med at træffe den rette beslutning for dig.

    Læs om fordele og ulemper ved gulvvarme under forskellige gulvtyper herunder.

    Gulvvarme under cement og beton

    Gennem de seneste år har vi taget det rå look ind i vores hjem og kontorer. Det er derfor blevet populært med gulv af eksempelvis mikrocement eller beton. Også terazzogulv har set sit comeback. Måske er du interesseret i at høre, om gulvvarme kan installeres herunder?

    Og ja, det kan det sagtens! Det kan faktisk være en stor fordel. For ofte ses det tunge støbegulv i de fugtige rum såsom badeværelset eller kælderen — og her er gulvvarme både rart og praktisk. Varmen fra gulvet udtørrer fugt yderst effektivt og reducerer dermed risikoen for eksempelvis skimmelsvamp.

    Gulvvarme under klinker og fliser

    Klinker og fliser er ligeledes en meget almindelig gulvtype i rum, hvor fugt nemt opstår. Heldigvis er gulvvarme lige så bekvemt under klinker og fliser, som det er under cement og beton. Det kan tage lidt tid før gulvet er fuldt opvarmet, men de mange fordele som du især vil opleve med gulvvarme i vådrum, gør alligevel installationen dét værd.

    Gulvvarme under trægulv

    Den helt store gevinst ved at installere gulvvarme under trægulv sammenlignet med under andre gulvtyper er, at du vil opleve hurtigere og mere effektivt opvarmning. Økonomisk vil det også være en gevinst, da varmen hurtigere spreder sig og du derfor ikke behøver skrue lige så højt op.

    Du kan både have et elegant sildebensparketgulv eller et moderne egetræsgulv ovenpå din gulvvarmeinstallation. Stort set alle typer af trægulv kan bruges. Dog skal du altid dobbelttjekke hos producenten.

    Gulvvarme under laminatgulv

    Også under laminatgulv kan det sagtens lade sig gøre at installere gulvvarme. Der er ligeledes blot nogle ting, som er vigtigt at være opmærksom på. Først og fremmest er kontakttemperaturen for laminatgulv på 27 ℃, hvilket formentlig vil forhindre dig i, at skrue helt op for din gulvvarme. Dog er det en temperatur, som de fleste, vil mene er fint til behovet.

    Du skal desuden være opmærksom på, at der bør lægges et isolerende lag under gulvvarmeinstallationen, og at dette skal isolerer mere end laminatgulvet gør. Det vil medføre at varmen reflekteres væk fra det isolerende lag, op gennem gulvet og ud i rummet.

    Kontakt os

    Udfyld formularen herunder, og så vender vi tilbage inden for 1-2 hverdage.

      Spørgsmål, vi ofte hører

      Hvorfor kan jeg ikke selv ligge gulvvarme?

      Det kan du også. Dog vil installationen i nogle tilfælde kræve enten en autoriseret VVS’er eller en autoriseret elinstallatørs faglighed. At ligge gulvvarme er desuden hårdt fysisk arbejde, og der er en hel del at læse op på, inden du kan gå til opgaven.

      Besparelsen ved selv at lægge gulvvarme kan umiddelbart virke stor, men medregner du din arbejdstid, er det ikke sikkert, at der overhovedet er noget at spare. Desuden er det så uhyre vigtigt at gulvvarme lægges ordentligt og lever op til de forskellige lovkrav. Vi vil derfor altid anbefale dig at indhente et eller flere tilbud, før du beslutter dig for at lægge gulvvarme selv.

      Hvorfra styres gulvvarmen?

      Gulvvarmen styres manuelt via en termostat, ligesom du kender det fra din radiator. Hvor termostaten befinder sig afhænger af, hvad der kan lade sig gøre i lige netop dit hjem. Ofte kan termostaten placeres inde bag et skab — eksempelvis køkkenskabet.

      Kan man ligge gulvvarme i et gammelt hus?

      Teknisk set, ja. Men om det er en god idé, kommer an på hvor gammelt et hus, vi snakker om. Huse fra før 1960 er som regelt dårligt isoleret, og varmen pibler ud her og der. Da vil gulvvarme virke bedst som et suplement til radiatorerne. Er der styr på husisoleringen er gulvvarme dog næsten altid at foretrække.
      Kan gulvvarme ligges ovenpå eksisterende gulv?

      Ja, det kan man sagtens, men det kræver en hvis højde til loftet. Du bør derfor altid rådføre dig med, om du overholde alle regler, før du lægger gulvvarme og nyt gulv ovenpå dit gamle gulv. Bemærk også, at det kan betyde, at der skal ændres i fodpaneler og dørtrin.

      Kan gulvvarme indstilles i alle rum?

      Ja, det kan det sagtens. Det er helt op til dig, i hvilke rum du mener, at gulvvarme vil være den rigtige og mest funktionelle løsning for dig. Hos El-Partner installerer vi både gulvvarme i køkkener, kældre, stuer, på badeværelser og sågar i sommerhuse. Vi installerer desuden også gulvvarme hos i private boliger såvel i erhvervsregi.

      Er gulvvarme den rette løsning for dig?

      Lad os hjælpe dig med at finde ud af det! Giv os et kald i dag og lad os klæde dig ordentligt på, inden du træffer en endelig beslutning. Ønsker du et tilbud med det samme, er du også velkommen til at kontakte os. Så finder vi hurtigst muligt et tidspunkt for, hvornår vi kan aflægge dig et visit. Herefter vil du inden for få dage modtage et uforpligtende tilbud fra os.

      Ring på telefon 71 99 91 09, send en mail til kontakt@el-partner.dk eller udfyld kontaktformularen her på siden. Vi ser frem til at høre fra dig!

      Mød din elektriker hos El-Partner

      Få uforpligtende tilbud her!

      Hos El-partner giver vi altid uforpligtende rådgivning og tilbud. Kontakt os via oplysningerne herunder, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.

      • 14 års erfaring
      • 24 timers svartid i hverdage
      • Uforpligtende tilbud
      Back To Top