skip to Main Content

Udskifning af stofledninger

Der kommer hele tiden nye og mere sikre løsninger indenfor el-arbejde. Hvad vi anså for værende korrekt for 30 år siden, er ikke længere den bedste løsning. I de fleste tilfælde er din el dog stadigvæk sikker. Udskiftning af stofledninger er dog højaktuelt for dig som ejer en ældre ejendom, da stofledning kan udfordre sikkerheden.

Hos El-partner tager vi sikkerheden meget alvorligt. I mere end 15 år har vi arbejdet med at skabe sikre og æstetiske el-løsninger. Skal du have udskiftet stofledninger i din bygning? Eller er du i tvivl om, hvilke typer ledninger du har? Så tag en uforpligtende snak med os, ved at udfylde kontaktformularen her på siden.

Udbedring af stofledninger

El-Partner er medlem af:

TEKNIQ - Installatørernes Organisation
 • +15 års erfaring
 • 24 timers svartid i hverdage
 • Uforpligtende tilbud

Hent vores prisliste her

  Hvad er stofledninger?

  Indtil midten af 1960’erne brugte man stofledninger til kappen på de kabler, der trækkes til elinstallationer i erhvervsejendomme og i private hjem. I dag benyttes plastik til kappen, hvilket både er lettere at arbejde med og mere sikkert.

  Denne type ledning har intet at gøre med synlige stofledninger til lamper og andre apparater, hvor der i dag findes flere æstetiske og sikre stofledninger. De stofledninger som bør udskiftes, er ledningerne der trækker strøm til hele din ejendom. Stofledninger er ligeledes et tegn på gamle el-systemer, som bør tjekkes og muligvis udbedres.

  Hvad koster udskiftning af stofledninger?

  Prisen for at udskifte stofledninger med moderne ledninger afhænger af ejendommens størrelse og ledningernes omfang. På sigt er der flere fordele ved at få udbedret gamle ledninger. Først og fremmest øger det sikkerheden, da alle typer af ledninger mørnes med tiden. Men el-renovering øger også værdien på din bolig, og du sikrer dig at elinstallationerne er lovlige.

  Ved udregning af prisen på udskiftning af stofledninger, skal der tages højde for materialer, kørsel og lovpligtig kvalitetssikring. Derudover har vi hos El-partner en fast pris på arbejdstiden. Udfyld vores prisformular her på siden, og modtag vores prisliste via mail. Du kan altid kontakte os for en uforpligtende snak, hvor vi kan komme nærmere ind på opgavens omfang.

  Hvorfor er stofledninger farlige?

  Stofledninger er ikke i sig selv farlige. De er dog en gammel løsning fra nogle af de første elinstallationer. Har man stofledninger er disse derfor mere end 50 år gamle. Dermed er selve installationen ofte forældet og potentiel farlig.

  Det kan ikke undgås, at stofledninger med tiden bliver slidte og ødelagte, hvilket kan resultere i kortslutninger, strømafbrydelser og endda brand. I dag benyttes en beskyttelsesleder, som gør, at de elinstallationer vi trækker, vil slå fra ved fejlregistrering.

  Er udskiftning af stofledninger lovpligtigt?

  Hvis dine stofledninger fungerer optimalt og er intakte, så er de ikke ulovlige. Du er derfor ikke tvunget til at skulle udskifte dem. Det er dog værd at bemærke at ledninger ikke holder evigt, og med tiden fører det til brand- og stødfare.

  Hvornår bør du udskifte dine stofledninger?

  Har du stofledninger i din ejendom eller i dit hjem, anbefaler vi at få dem skiftet. Står du overfor en større istandsættelse eller renovering af ejendommen, er det en oplagt mulighed til at få set dine elinstallationer igennem og få udskiftet stofledningerne.

  Er du stadig i tvivl? Her får du vores tre bud på, hvornår og hvorfor du skal tænke i at udskifte dine stofledninger.

  Kontakt os

  Udfyld formularen herunder, og så vender vi tilbage inden for 1-2 hverdage.

   Stofledninger er en gammel løsning

   Er der stofledninger i din ejendom, er dine elinstallationer højst sandsynligt mere end 50 år gamle. Alle ledninger bliver slidte med tiden. Ødelagte ledninger er til stor fare, og du risikerer stødskader og brandfare. En tommelfingerregel er, at når et elektrisk system er mere end 50 år, er tiden kommet til nyt el.

   Hyppige strømafbrydelser og kortslutninger

   Oplever du hyppige strømafbrydelser og kortslutninger? Det kan skyldes et forældet, elektrisk system. Gamle installationer har svært ved at følge med vores store strømforbrug. Udskiftning af stofledninger giver dig mulighed for at få sat et moderne el-system op, så du får et stabilt el-netværk.

   Et højt elforbrug

   Flere nymoderne ledninger fører strømmen bedre, hvilket betyder, at de trækker mindre strøm end fx stofledninger. Det kan have en betydelig effekt på dit overordnet strømforbrug. En ny opsætning af dine elinstallationer og udskiftning af gamle stofledninger kan derfor reducere et højt elforbrug, så det kan mærkes.

   Vi ser gerne på dine stofledninger

   Oplever du, at din elektricitet er ustabilt? Eller er du nervøs for om dine ledninger kan være til fare for dig og andre? Vores erfarne, ærlige og autoriserede elinstallatører tager sikkerheden alvorligt, og kender de bedste løsninger.

   Vil du have en uforpligtende snak om dine muligheder? Du er altid velkommen til at tage kontakt til os. Det gør du hurtigt ved at udfylde vores kontaktformular her på siden. Alternativt kan du fange os på telefon: 71 99 91 09 eller sende os en mail til kontakt@el-partner.dk.

   Mød din elektriker hos El-Partner

   Få uforpligtende tilbud her!

   Hos El-partner giver vi altid uforpligtende rådgivning og tilbud. Kontakt os via oplysningerne herunder, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.

   • +15 års erfaring
   • 24 timers svartid i hverdage
   • Uforpligtende tilbud
   Back To Top