skip to Main Content

Autoriseret elektriker

Udvalgte elektrikeropgaver skal ifølge loven udføres af en autoriseret elektriker. For at opnå autorisation skal elektrikerfirmaet og de ansatte leve op til en række betingelser i installatørloven, som stiller større krav til sikkerhed og kvalitet.

Hos El-Partner er vi et autoriseret elektrikerfirma, og vi kan derfor hjælpe med alle former for el-arbejde. Fra vores base i København kører vi på opgaver i hele Storkøbenhavn, hvor vi hjælper private som erhvervsdrivende med smarte, sikre el-løsninger. Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os i dag.

El-Partners elektriker biler i København
 • +15 års erfaring
 • 24 timers svartid i hverdage
 • Uforpligtende tilbud

Hvad er en autoriseret elektriker?

Det er ikke alle elektrikere, som må udføre alt el-arbejde. Mange elektriker-opgaver må kun udføres af en autoriseret elektriker. Det gælder blandt andet nye installationer, nye stikkontakter, arbejde med gruppetavler og meget mere.

En autoriseret elektriker er en elektriker ansat i en virksomhed, som opfylder alle betingelser i installatørloven. Før et elektrikerfirma kan være autoriseret, skal der være ansat faglærte medarbejdere, som både har den fireårig erhvervs-elektrikeruddannelse samt den toårig overbygning som elinstallatør. Den eller de autoriserede elektrikere i firmaet skal ydermere have to års praktisk erfaring som elektriker eller elinstallatør, før de kan kalde sig autoriseret. Derudover skal virksomheden gøre brug af et godkendt kvalitetssikringssystem.

Hvor tjekker jeg, om min elektriker er autoriseret?

Det gør du i Sikkerhedsstyrelsens autorisationsregister. Her finder du alle håndværkere med autorisation. Det vil sige at opslagsværket er relevant for dig som skal have udført autorisationsbelagt arbejde indenfor el, vvs og kloak.

Mød din elektriker hos El-Partner

Hvad er forskellen på en autoriseret elektriker og en autoriseret elinstallatør?

En autoriseret elektriker opfylder alle betingelser i installatørloven, og må derfor udføre alle former for elektrikeropgaver. Det gør en uautoriseret elektriker ikke, og deres muligheder for lovligt at arbejde med el, er derfor begrænset på samme måde, som det er for en privatperson.

Hvilke opgaver må en autoriseret elektriker udføre?

Her er nogle af de opgaver, som en autoriseret elektriker kan hjælpe dig med, men som en uautoriseret elektriker ikke må:

 • Trækning af kabler til nye elinstallationer
 • Montering af nye stikkontakter eller afbrydere
 • Ændring af faste elinstallationer
 • Elektrikerarbejde i el- og gruppetavler
 • Installering eller udskiftning af udendørs stikkontakter og afbrydere
 • Hvilke opgaver må en uautoriseret elektriker udføre?

Som uautoriseret elektriker eller privatperson, må du kun udføre helt simpelt elarbejde såsom;

 • Montering af lamper
 • Tilslutning af hårde hvidevarer
 • Udskiftning af ventilationer
 • Trække ledninger til eksisterende installationer

Bemærk, at alle nye installationer skal udføres af en autoriseret elektriker. Søger du eksempelvis en elektriker til nybyg, så skal denne formentlig have autorisation for at kunne hjælpe dig. Det samme gør sig gældende, hvis du skal have foretaget et el-tjek i forbindelse med salg af en andelslejlighed.

Kundeudtalelse

“Det er anden gang vi har entreret med EL Partner Aps. og endnu engang har vi fået et veludført arbejde, hvor alle aftaler overholdt. Kommer til aftalt tid, rydder pænt op. Venlige og kompetente folk. Og så har de lærlinge! “

– Thomas, TrustPilot

Hvilke krav er der til elektrikere med autorisation?

For at en elektrikervirksomhed kan være autoriseret, skal firmaet have en eller flere elektrikere ansat, som opfylder følgende krav:

 • Elektrikeren har den fireårige uddannelse som elektriker fra erhvervsskolen
 • Elektrikeren har den toårige overbygning som elinstallatør
 • Elektrikeren har to års praktisk erfaring

Ydermere er der krav til virksomheden om, at denne skal benytte et godkendt kvalitetssikringssystem, før den kan blåstemples som “autoriseret elinstallatør”. Autorisationen skal fornyes hvert år, så det sikres at firmaet fortsat lever op til kravene for at kunne arbejde som autoriseret elektriker.

Hent vores prisliste her

  Er en autoriseret elektriker dyrere end en uautoriseret?

  Ikke nødvendigvis. Det afgørende er, hvilken type opgave, du skal have udført, hvilke materialer der skal bruges hertil, og hvor lang tid arbejdet tager at udføre. Ethvert elektrikerfirma er desuden fri til at prissætte sig, som de ønsker, så det er altid en god idé at indhente priser fra tre forskellige elektrikere.

  El-Partner er autoriseret elektriker, og vi kan dermed hjælpe med alt elarbejde. Hent vores priser via prisformularen her på siden.

  Kontakt os for et uforpligtende tilbud

   Tag kontakt til El-Partner i dag, hvis du har et projekt, der kræver autoriseret elektriker-assistance. Så ringer vi jer op indenfor 24 timer i hverdagene.

   Udfyld kontaktformularen her på siden. Alternativt kan du ringe på telefon: 71 99 91 09 eller sende en mail til kontakt@el-partner.dk.

   • +15 års erfaring
   • 24 timers svartid i hverdage
   • Uforpligtende tilbud
   El-Partners elektriker, Daniel
   Back To Top